« Tilbake til Arrangementer

TIDLØS MEDISIN

På leting etter den glemte helhet

12. okt.. 2015 19:00 på Rukla

Legg til i kalender

I mai lanserte forlaget Mind Games boka Tidløs Medisin. Forfatteren av den 200 siders innbundne boka, Carl Fredrik Normann, kommer på Rukla for å fortelle om sine boka som er en dokumentarisk sakprosa om en reise etter glemt helhet.

Carl Fredrik er debutant som forfatter. Han er en samfunnsengasjert filmskaper med et stort antall filmer bak seg. I arbeidet med å lage dokumentarfilmer for kommuner og næringsliv, ble han mer og mer nysgjerrig på hva som lå bak beslutningsprosessene. Et lekent grep med seks «medisinflasker» i intervju med lokalpolitikere, på jakt etter deres prioriteringer og verdiforankring, endte opp med en fascinerende samfunnsmessig sammenhengsmodell. Denne tenkemåten skulle vise seg å være beslektet med et gammelt Lakotaindiansk utviklingssymbol. Flere års selvstudier av filosofisk litteratur, tilknyttende faglitteratur og gammel visdom endte opp i en skriveprosess med stoff til fire bøker.
 
Flere fagfolk innen filosofi, sosialantropologi, psykologi og næringsliv har oppdaget det unike ved denne boka. Særlig peker forfatteren på hvordan kulturen står sentralt i vår dannelse. Den 9. juni var Thomas Hylland Eriksen og Astri Hognestad med i bokbad på Litteraturhuset i Oslo. Det har vært flere lanseringsarrangement i Vestfold, og på drøye 3 mndr. er boka solgt i overkant av 800 eks. Det mener vi er bra, på bakgrunn av at boka er gitt ut på privat forlag.

Se intervjuene med fagfolk i denne filmen.

Tidløs Medisin er en annerledes filosofibok, skrevet av en mann som egentlig er filmskaper, men som tar oss med i sin oppdagelsesreise og bevisstgjøringsprosess - mot urgammel visdom. Forfatteren evner å engasjere helt nye lesergrupper inn i filosofiens og visdommens verden, nettopp fordi han er autodidakt.