« Tilbake til Arrangementer

Trang Fødsel

28. juni. 2014 19:30 i Bakgården

Legg til i kalender

Billetter:

300,- pr. stk. inkl. gebyr.
Sitte og ståplasser!

www.billettluka.no
www.hjertnes.no

Trang Fødsel er elsket for sin særegne visepop, haugevis av slagere og konserter med overdådig stemning. Bandet ble dannet som en duo i 1992 av to musikkstudenter; Hans Petter Aaserud (vokal, akustisk gitar) fra Bjørkelangen og Jørund Fluge Samuelsen (vokal, fløyte) fra Notodden. 1995 gikk bandet i studio med produsent Geir Luedy (fra Chocolate Overdose), og like før jul ga de ut CD-en Bare barnet på eget selskap.

I løpet av 1996 tilbød flere plateselskaper kontrakt til det nye bandet. Til slutt var det Norsk Plateproduksjon som fikk Trang Fødsel i stallen sin. Mange av sangene fra Bare barnet ble spilt inn på nytt til Hybel, bl.a. «Kursiv». Den nye versjonen ble en radiofavoritt våren 1997, sammen med «Hippie» og «Livet er helt ålreit». Hybel solgte til slutt 65 000 eksemplarer, og «Kursiv» ble nominert til Spellemannprisen i kategorien årets låt.

Truls Birkeland var produsent for oppfølgeren Feber, utgitt i juli 1998. Singlen «Drømmedame» ble utgitt som en forsmak, og gikk til topps på radiolistene i Norge. "Manisk" var neste singel ut, og selv om feberen ikke var like høy som for Hybel, solgte albumet godt.
Sommeren 1999 dro gruppen til en hytte på Sørlandet, hvor albumet Damp ble innspilt med Sætre tilbake som produsent. I 2005 ble albumet De aller beste en av årets storselgere, og Trang Fødsel begynte å ta spillejobber igjen. I 2010 ga Jørund seg for godt under arbeidet med nytt album.

Hans Petter valgte å fortsette alene med ny besetning, og ga ut albumet Ryktet i 2011.
"Se for deg at du sitter sammen med dine beste venner på et svaberg. Sola går ned i horisonten og lukten fra grillen begynner så smått å forsvinne. Rundt deg høres latter og prat fra folk som hygger seg sammen i de sene nattestimer. Fra Radioen triller toner fra Trang fødsels siste plate, og alt du kan tenke er at dette øyeblikket er perfekt..."
Bandet opplever nå en enorm respons på sine konserter, der publikum kan nesten alle sangene…om de vil eller ei..

Her kommer hits på rekke & rad - Fredag – Kursiv –Hippie – Drømmedame – Midt i trynet – livet er helt ålreit . m . flere

Trang Fødsel - Hans Petter Aaserud gitar – Roger Allan Ivin Bass – Arne Hovda Piano

Dørene åpner 19.30, konserten starter kl 21.00